Máte radi aj vy rýchlo občerstvenie s názvom Döner Kebab? Táto správa vás možno nepoteší, no Európska únia tento druh jedla možno úplne zakáže. Ako to vnímate vy? 

Dôvodom sú vraj zdravotné riziká, ktoré toto jedlo prináša. Fosfáty, ktoré sa v jedle nachádzajú, vraj môžu byť spojené s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Výrobcovia tohto obľúbeného jedla však tvrdia, že tieto aditíva sú potrebné na to, aby zostalo mäso šťavnaté a aromatické. Pobúrení sú nielen Slováci, ale aj ľudia v iných krajinách. Napríklad v Nemecku je až 16 000 kebabových reštaurácií, ktoré predávajú nielen cez deň, ale najmä v noci, keď sú iné reštaurácie zatvorené.

Zákaz predaja tohto by mäsa by v Európe spôsobil hotový ošiaľ, kde by o prácu a živobytie prišli státisíce ľudí. O osude tohto výrobku sa bude hlasovať v Európskom parlamente o dva týždne, čo ale nebude rozhodujúci verdikt. Ak tento návrh parlament odmietne, vráti ho späť Európskej komisii a môže sa tak stať, že kebab a jeho predaj sa ocitne v akomsi právnom vákuu. Nechajme sa teda prekvapiť, čo s touto obľúbenou pochúťkou nakoniec bude.

Zdroj: topky.sk | Foto: pixabay

Hľadáte (novú) PRÁCU?
Kliknite na pracovný portál NovýJOB.sk

Každý deň množstvo nových a skvelých pracovných ponúk.