Obľúbené sladkosti mnohých Slovákov zmenili receptúru. Môže za to zákaz alkoholu, ktorý je podľa EÚ pre ľudí nebezpečný. Stratili tým tieto maškrty svoju príznačnú chuť?

Zákaz Tuzemského rumu na Slovensku neznamená len jeho stiahnutie z regálov v obchodoch, ale aj zmenu zloženia rôznych známych cukroviniek. Od 22. apríla prestal tento alkohol využívať aj cukrovinársky gigant Nestlé, ktorý ho donedávna dával do Rumových praliniek, tyčiniek Margot, Koko, Sójových rezov a Mileny. Už od minulej nedele je teda rumová aróma nahradená inou. Spotrebitelia by si však vraj zmenu všimnúť takmer vôbec nemali. Výrobca vyvinul maximálne úsilie na to, aby našiel náhradu, ktorá je takmer stopercentne rovnaká ako Tuzemák. Keďže ide len o nahradenie arómy, na obale výrobkov sa nič nezmení.

Slovensko a Česko dostali výnimku päť rokov na to, aby vyvinuli alternatívu podobnú Tuzemáku, potom musia tento alkohol z výroby úplne stiahnuť. Dôvodom, prečo rum zakázali, je to, že obsahuje rakovinotvornú látku, pričom táto liehovina zároveň nie je vhodná na varenie a pečenie.

Zdroj: aktuality.sk | Foto: pixabay

Hľadáte prácu? Skúste www.NovyJob.sk

Potrebujete nejakú službu? Skúste www.Sluzbomat.sk